Înscrie-te acum la Webinar

Pro si Contra: Website de prezentare vs funnel de vanzare

Website vs Funnel de Vânzare: Avantaje și Dezavantaje pentru Autorii Online de Cursuri și Produse Digitale”

„Cum Să Vinzi Mai Mult și Să Lucrezi Mai Puțin: Alegerea Între Website și Funnel de Vânzare pentru Autori Online”

„Website sau Funnel de Vânzare? Ghidul Autodidact pentru Creșterea Vânzărilor de Cursuri și Produse Digitale”

„Îmbunătățește-ți Strategia de Vânzare: Website vs Funnel de Vânzare pentru Autori Online”

„Soluții pentru Creșterea Vânzărilor: Website vs Funnel de Vânzare pentru Autori Online de Cursuri și Produse Digitale”

 

Website vs Funnel de Vânzare: Avantaje si Dezavantaje

Ce ar trebui sa aleg?

 

Pro și Contra: Website de Prezentare vs Funnel de Vânzare

 

Care este mai bună soluție și în ce să investesc prima data? Are sens să îmi fac un website? Toți oamenii sunt pe Facebook în ziua de astăzi!

Primesc aceste întrebări destul de des. În acest email am să încerc să răspund cat mai concret la ele.

Aceste două variante au avantaje și dezavantaje, dar înainte de a le discuta, să vedem dacă ai nevoie de un website. Răspunsul este: da, ai nevoie! Cu toate acestea, un website nu este suficient pentru a avea succes online.

 

Acum să vedem care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni:

 

Website Pro:

 • un website te ajuta sa oferi vizitatorilor tai o gamă largă de informații despre afacerea ta, inclusiv informații despre produsele și serviciile tale.
 • potențialii clienți te pot găsi ușor pe google și apoi ajung să te urmareasca pe social media dacă îi ajuți să rezolve o problema specifica pe care o au;
 • pot să citească materiale gratuite de pe site și să se înscrie în lista de abonați
 • Datorită versatilitatii unui website, poți avea mai multe pagini și funcționalități, cum ar fi un blog sau o pagină de contact.
 • Odată ce site-ul tău este construit și optimizat, acesta poate fi găsit prin intermediul motoarelor de căutare și astfel poate aduce trafic organic, ceea ce poate crește vizibilitatea afacerii tale online.

 

Website Contra:

 • vizitatorul are foarte multe opțiuni și va merge de pe o pagina pe alta fără că să îl poți conduce să facă o acțiune pe care tu o dorești
 • ai mult trafic pe site mare parte din el este organic dar nu îl fructifici în vânzări
 • Site-ul tău poate fi încărcat cu multe informații, iar acest lucru poate face ca vizitatorii să se simtă copleșiți și să nu găsească ceea ce caută.
 • În cazul în care nu ai o strategie solidă de SEO și de marketing, este posibil să nu obții suficient trafic pentru a face ca site-ul tău să fie profitabil.
 • Poate fi costisitor atât în construirea, cât și în menținerea să dacă ai multe pagini pe el.

 

Funnel de Vanzare Pro:

 • Un funnel de vânzare îți permite să direcționează traficul către o pagină de vânzare optimizată, unde vă puteți concentra pe conversie. Clientul trece practic pe la casa de marcat față de un site de prezentare unde poate pleca foarte ușor fără sa facă vreo acțiune de cumparare.
 • Datorită designului simplificat și a focusului pe vânzări, un funnel de vânzare poate fi mai ușor și mai rapid de construit decât un site web complex.
 • Un funnel de vânzare îți permite să testezi și să optimizezi continuu conținutul, designul și ofertele, astfel încât să poți îmbunătăți continuu ratele de conversie.
 • Poate îmbunătăți experiența clienților deoarece găsesc foarte repede ce au nevoie si pot cumpara rapid din cateva click-uri.
 • Elimina amanarea deciziei pentru ca utilizatorul are de făcut 2 alegeri: merge mai departe în funnel sau iese din pagina. De aceea rata de conversie este mai mare decat pe un site de prezentare.

 

Funnel de Vânzare Contra:

 • dacă ești la inceput oamenii vor să știe mai multe despre tine: cine ești,  cu ce te ocupi și cum îi poți ajuta pe ei. Pentru asta ai nevoie de un site de prezentare
 • Poate fi costisitor în termeni de lansări și reclame pentru a trimite oamenii pe pagina de vânzare. Ai nevoie de acțiuni de marketing constante pentru partea de promovare.
 • E posibil la un moment dat oamenii să se simtă puțin forțați să facă acțiunile tale și au nevoie să exploreze mai mult, să compare diferite soluții și atunci ai nevoie de un website.
 • Dacă nu oferi suficiente informații despre produsele și serviciile tale înainte de a cere o vânzare, poate fi dificil să îți convingi vizitatorii să cumpere.
 • Dacă dependența ta de traficul plătit este prea mare, poate fi costisitor să menții și să creșteți profitabilitatea.

 

În concluzie, atunci când alegeți între construirea unui website și a unui funnel de vânzare, este important să te gandesti nu doar la avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, ci și la strategia ta generală de afaceri.

În unele cazuri, poate fi mai eficient să le ai pe ambele, cu un website pentru a oferi informații complete și un funnel de vânzare pentru a direcționa traficul către o ofertă specifică. De asemenea, nu uita să iei în considerare bugetul, timpul și resursele disponibile pentru construirea și menținerea fiecărei opțiuni.

Deci, care este cea mai bună opțiune? Depinde de nevoile afacerii tale. Dacă afacerea ta este la inceput și vrei să te faci cunoscut, atunci un website este mai potrivit. 

Însă, dacă te concentrezi pe conversii și vânzări, atunci un funnel de vânzare poate fi cea mai bună opțiune.

În concluzie, nu există o opțiune universală pentru toate afacerile online, ci depinde de obiectivele și nevoile afacerii tale. 

Îți sugerez să-ți faci un website, dar să nu ignori posibilitatea de a avea și un funnel de vânzare.

În orice caz, este important să ai în vedere nevoile afacerii tale și să te concentrezi pe dezvoltarea unei strategii eficiente pentru a-ti atinge obiectivele.

Acum dacă ești în situația în care vrei să-ți promovezi cursurile online sau fizice, produsele digitale sau serviciile 1 la 1 noi te putem ajuta cu implementarea uneia din cele 2 soluții: site de prezentare sau funnel de vanzare. 

Apasă pe link-ul  de mai jos și programeaza-te la o întâlnire de consultanta gratuită în care să discutăm care este cea mai potrivită abordare în momentul acesta și cum te putem ajuta pentru a dezvolta afacerea online și a atinge obiectivele pe care ți le dorești (fie că vrei să câștigi mai mulți bani pe luna sau să obții mai mult timp liber).

 

Vreau să particip la Intalnirea Gratuită

Sunt curios cum ți s-au părut informațiile din acest e-mail? 

Lasă-mi un reply dacă vrei și spune-mi în ce stadiu ești și unde anume te-ai blocat.

Spune-mi ce-ți trece prin minte dar păstrează-ți aceste întrebări pentru întâlnirea gratuită, pentru că eu sau colegul meu Adrian te vom ajuta foarte mult la intalnirea 1 la 1.

Ne vedem curand,

Cu drag,

Ninel 

Mai multe optiuni

Articole

5 concluzii după ultimul meu webinar

Experiența webinarului pe care l-am organizat în 17 Ianuarie mi-a reconfirmat anumite idei despre lumea experților 1 la 1 sau persoanelor care vor să lanseze

ghidare pe partea tehnică
Articole

👀 Ai nevoie de ghidare pe partea tehnică?

Una din principalele probleme ale unui autor online este dată de zona tehnică și de lipsa clarității pe termen lung.    Cum atrag oameni interesați

Vrei să atragi mai mulți clienți în întâlniri 1 la 1?

Inscrie-te la Provocarea de 5 Zile și construiește împreuna cu mine un Funnel de Vânzări prin care să atragi noi clienți în fiecare lună.

Totul în doar 5 zile, fără să ai nevoie de foarte multe cunoștințe tehnice.