Vrei să-ți monetizezi expertiza sau pasiunea?

Participă la întâlnirea noastră de mentorat!

Salut,

Am inceput să fac vânzări încă din timpul facultății. Am fost în echipa de strângere de fonduri pentru AIESEC Galați (Asociație Internațională a Studenților în Economie și Management) și acolo am avut acces la primele cursuri de vânzări.

Cineva de la resurse umane m-a remarcat și mi-a zis că eram bun pentru vanzari cu toate că eu nu mă vedeam așa.

Un tip introvertit care se emoționa atunci când trebuia să vorbească în fața clasei să ajungă să mă întâlnească cu diverși oameni de afaceri și să îi convingă să ofere o sponsorizare.

Era ceva ce eu nu credeam că ar fi posibil 🙂

Dar uite că la 1 an de zile după ce am terminat facultatea am acceptat prima oportunitate pe care am avut-o și anume să vând prin telefon.

Era o firma nou infiintata care vindea bilete de feribot pentru transportatorii de confectii din România.

Avem un telefon fix și anuarul transportatorilor. A fost cred că cea mai grea perioada dar am invatat foarte multe. 

Vanzarea la telefon mi se pare dificila pentru că nu ai omul în fata că să te poți adapta la el.

După 9 luni avem vânzări lunare undeva la 10.000 – 15.000 de mărci germane și am acceptat următoarea provocare. Am inceput să vând servicii de internet.

Era perioada când se dezvolta acest segment în România. Conexiunile pentru persoane fizice era prin dial-up (linie telefonică) la o viteza de 56 Kbps și un preț de 10 – 14 usd lunar.

Eu vindeam la companii și un abonament de 64 Kbps garantat pleca de la 400 usd.

La inceput mi s-a părut foarte greu de vândut pentru că oamenii încă foloseau faxul la acel moment și mă întrebau de ce să folosească internetul când ei trimit ce eu nevoie pe fax. În plus este și probă în instanță.

Ulterior am învățat cum să depășesc aceste obiecții dar mi-a luat destul de mult timp.

Pentru că abia după 2 ani de zile am fost la un training plătit de companie am zis să încep să mă instruiesc singur legat de partea de vânzări. 

Am descoperit o carte care m-a ajutat și mi-a dat o structura în procesul de vanzare și pe care ti-o recomand și ție – Arta Vânzării – Zig Ziglar.

Pe langa procesul de vanzare și modul în care să depășești obiecțiile am rămas cu următorul citat:

„Poți avea tot ce îți dorești în viață doar dacă îi ajuți pe alții să obțină ceea ce își doresc.”

Am folosit acest principiu atunci când făceam vânzări și am observat că oamenii nu opuneau rezistență și chiar mă sunau când aveau o problema și doreau să o rezolve cu mine.

În acest fel a apărut și ideea de a face o firma prin care să îi ajut să își facă prezenta pe internet cu achiziția unui domeniu, a unui abonament de hosting și apoi a unui site de prezentare.

Ulterior am intrat în zona de dezvoltare personală și am cunoscut autori online care aveau și ei nevoie de aceste servicii.

Am ajuns că astăzi peste 80% din clienții noștri să fie din aceasta zona pentru că și noi am fost pasionați de acest domeniu.

Anul trecut am pus bazele unui Grup de Facebook denumit – Comunitatea Oamenilor cu Pasiune unde am invitat clienții noștri dar și pe cei care sunt în listă de abonați,.

În ultima perioada s-au înscris destul de mulți oameni și am depasit pragul de 1100 de membri.

Am inceput să vorbesc prin mesaje cu cei care s-au înscris în grup:

“Bună Ninel,

Mulțumesc pentru mesaj.

Am făcut formată din zona de coaching și vreau sa incep un business în aceasta direcție.

Momentan sunt la început și nu am lucrat decât Pro bono. Intenționez sa îmi deschid o firma în următoarele luni.”“Buna, am o pasiune coaching/mentorare/ consiliere in special pe doliu. Ocazional lucrez cu persoane pt că am un job și mai fac și alte chestii. 

Mi-ar plăcea sa lansez un nou proiect. Momentan încă sunt în formare.”

 


“Am expertiză si pasiune, sa sprijin oamenii sa fie autentici, sa se bucure de viata, sa aibă relații armonioase, sa se regaseasca daca au un moment de “rătăcire” și vreau sa fac bani din asta.”


“Buna ziua! Mulțumesc! Voi demara un proiect cu cursuri online.”

Și astfel de mesaje primesc în fiecare zi.

În weekend am meditat puțin la aceste mesaje și mi-am adus aminte de acel citat al lui Zig Ziglar menționat mai sus și pe care la începutul carierei mele în vânzări l-am transformat într-o mantra.

De aceea am decis să organizez pe grup în fiecare saptamana un live în care să ofer acest ajutor autorilor online care sunt la inceput de drum.

Prima întâlnire va fi miercuri 14 iunie ora 17.00 pe Grupul Oameni cu Pasiune.

Va fi o întâlnire de Mentorat pentru Autorii Online.


La inceput voi anunța o surpriza pe care am pregatit-o iar apoi vom putea intra în direct prin mesaje sau prin zoom cu răspuns la întrebări punctuale pe care le ai despre cele 3 elemente pe care le-am propus în cadrul comunității și anume: 

 

  • Un Produs – ca sa ai o afacere în primul rand ai nevoie de un produs pe care sa îl vinzi unui clienți ideal. 
  • O Pasiune sau abilitate – aici pe langa dorința și plăcerea de a face lucrurile sa se intample ai nevoie de dezvoltarea unor abilități tehnice, de marketing și de vanzare în mediul online.
  • O Platforma – este locul de unde administrezi toata afacerea. Vei folosi ca și canale de comunicare rețele sociale dar pe site-ul tău vei crea comunitatea și vei avea acces direct la aceasta fără sa trebuiască sa mai plătești ceva.

 

Tot ce trebuie să faci acum este să te înscrii în Grupul Oameni cu Pasiune dacă nu ai făcut-o deja și să ne intalnim live miercuri 🙂

O saptamana excelenta îți doresc,

Ninel

Mai multe optiuni

Articole

Povestea copacului uscat

Era odată un țăran ce avea un copac uscat în curtea lui. Iarna se apropia și avea mare nevoie de lemne pentru foc. Așa că

Articole

Oare de ce nu cumpara nimeni?

Și eu am pățit să trec prin perioade cu vânzări slabe. Când eram la început de drum, atunci când se întâmpla asta mă întrebam de

Vrei să atragi mai mulți clienți în întâlniri 1 la 1?

Inscrie-te la Provocarea de 5 Zile și construiește împreuna cu mine un Funnel de Vânzări prin care să atragi noi clienți în fiecare lună.

Totul în doar 5 zile, fără să ai nevoie de foarte multe cunoștințe tehnice.